2 USERS & 2 GUESTS ONLINE

REGISTER
 
 
 
 
FrietzakNL - 01.11.2017
DoubleDutch Clan bestaat al een erg lange tijd (sinds 2007 zelfs) en we gebruiken sinds die tijd al Teamspeak. Dit begon met Teamspeak 2 en later zijn we, zoals de gehele gaming wereld, overgegaan naar Teamspeak 3. Een aantal jaar geleden is Discord uitgekomen en dit is nu in een grote opmars. Binnen de gaming wereld merk je ook dat er een grote verplaatsing gaande is van Teamspeak (of Mumble) naar Discord. Omdat wij binnen DoubleDutch Clan niet stil willen staan in de tijd moeten wij soms ook veranderingen doorvoeren, net zoals de verandering van Teamspeak 2 naar Teamspeak 3.

Nu zul je je misschien afvragen waarom Discord het zo goed doet en waarom dit goed is voor de clan. Om te beginnen is Discord volledig gefocust op gamers en dit laten ze op een tal van manieren zien. Zo zijn er een hoop integraties met andere software mogelijk en is er een goede overlay voor in games mogelijk. Discord werkt daarnaast ook samen met streaming platformen als Twitch en Youtube Gaming. Binnen Discord is het zo dan ook mogelijk om een goede integratie van deze platformen te bieden.

Dit zijn natuurlijk niet de hoofd redenen dat wij overgaan op Discord. Één van de redenen hiervoor is omdat jullie hier de laatste tijd veel vraag naar hebben getoond. Een andere grote reden is omdat wij als clan willen blijven groeien. Het is ook geen geheim dat DoubleDutch Clan het de laatste tijd erg lastig heeft om deze groei waar te maken. Een grote reden hiervoor is omdat de het grootste deel van de gaming wereld overgegaan is op Discord en hier dan ook gebruik van wilt maken. 

Binnen games is het voortaan ook veel lastiger om je als clan te promoten. Echter is het binnen games vaak wel mogelijk om een link te plaatsen bij een clan of guild pagina. Hierbij is het dan ook veel eenvoudiger om alleen een link te hoeven gebruiken, en gewoon met je bestaande account een server te kunnen joinen, dan om Teamspeak te installeren, server ip invoeren, wachtwoord invoeren en dan nog eens uit te vogelen hoe je precies kan joinen. 

Qua functionaliteiten is er met Discord ook een hoop mogelijk. Zoals ik eerder al aangaf kunnen we een betere Twitch integratie aan bieden, maar dit is niet het enige wat er mogelijk wordt. Wanneer je onze Discord joint zul je al snel in de leden lijst een bot, genaamd “DoubleDutch bot” tegenkomen. De bedoeling is dat deze bot in de toekomst het toekennen van rechten over gaat nemen. Hiernaast kan de bot ook een aanspreekpunt zijn voor (toekomstige) nieuwe leden en kan het dienen als contactpunt voor externe partijen (bijvoorbeeld clans).

Voor het beheer van de Discord server is het met deze bot ook mogelijk om spam te detecteren en hier gelijk actie voor te ondernemen, dus je hoeft dan niet meer te wachten totdat er een admin online is. Verder zullen er nog een hoop andere functionaliteiten zijn waar ik op dit moment ook nog niet achter ben en is Discord ook nog in volle ontwikkeling. Laatst is er bijvoorbeeld een screen sharing optie toegevoegd.

Nu even terugkomend op het nieuws van vandaag. Wij zijn van Teamspeak 3 overgestapt op Discord. De link van onze Discord server is: Soon

Aangezien de ontwikkeling van onze Discord server nog in volle gang is kunnen er hier en daar nog fouten zijn. Mocht je deze tegenkomen of heb je geweldige ideeën/opmerkingen kun je die kwijt in het feedback topic te vinden op ons forum. https://www.doubledutchclan.nl/index.php?site=forum_topic&topic=26384

FAQ

Als laatste zal ik nog een aantal “veel voorkomende vragen” beantwoorden om jullie zo goed mogelijk op de hoogte te brengen.

 Wanneer willen we als clan overgaan op Discord?

In principe zijn we sinds gisteren begonnen met het uit faseren van Teamspeak en het overstappen naar Discord. Echter begrijpen wij als management ook wel dat dit niet 1,2,3 gedaan is en dat dit tijd in beslag zal nemen. Wij hebben dan ook als doel gesteld om 1 januari volledig overgestapt te zien naar Discord.

 Zal Teamspeak verdwijnen?

In verloop van de tijd zal het de bedoeling zijn dat Teamspeak zal verdwijnen. Dit zal in meerdere verschillende stappen gedaan worden. De bedoeling is dat de Teamspeak server tot 1 januari zal blijven bestaan.

 Kunnen we nu op Teamspeak of Discord blijven gamen?

Het fijnst zou zijn dat iedereen gelijk op Discord over gaat om in zijn avond te gamen. Wij snappen dat dit niet van de een op de andere dag mogelijk is. Wel hopen we dat iedereen vanaf nu al zoveel mogelijk van Discord gebruik gaat maken.

Als laatste hoop ik jullie hiermee voldoende te hebben geïnformeerd en we zien je wel op Discord verschijnen!

Comments:BillieJean86
Clan Member
Clan Member
13.03.2018, 15:52 Quote
Wat is de link van de discord server?
Radiant Potato
Clan Member
Clan Member
04.11.2017, 01:07 Quote
DD website komt met kerst.
Snakesauvage
Clan Member
Clan Member
03.11.2017, 19:18 Quote
prima, waneer komt de DD website?
kortom
Visitor
Visitor
01.11.2017, 22:59 Quote
Ik vind helemaal wow!